معرفی برنامه
بخش عمدهای از موارد خودکشی، اقدام به خودکشی و آسیب به خود در جهان، در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق می افتد.
اثربخشی اقدامات و برنامههای پیشگیری از خودکشی نیازمند پایش هوشیارانه روند آن در جمعیت مورد نظر است. نظامهای ثبت، با مشخص کردن عوامل موثر بر بروز خودکشی به کمیسازی ابعاد مشکل در منطقه کمک کرده و در توسعه استراتژیهای هدفمند مرتبط نقش عمدهای ایفا می کنند. ارتقاء کیفیت دادههای مرتبط در شناسایی گروهها و موقعیتهای پرخطر و در معرض خطر و روند تغییرات رفتارهای خودکشی در طول زمان سودمند بوده و به انعکاس دقیقتر نتایج مداخلات و برنامههای پیشگیری کمک می کند.
احصای آمار دقیق و قابل اطمینان خودکشی در دنیا با چالش هایی رو به رو است. در کشورهای جهان، سازمان های مختلفی به جمع آوری اطلاعات خودکشی می پردازند. برای به حداقل رساندن اختلاف در آمارها، ایجاد و ارتقای سامانه ثبت اقدام به خودکشی و آسیب به خود از اولویت خاصی برخوردار است.
طرح حاضر با اتکا به راهنمای جامع استقرار و ارتقاء نظامهای ثبت خودکشی و آسیب به خود سازمان بهداشت جهانی در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ و با هدف شناسایی جامع تر ریسک فاکتورهای خودکشی منطبق با نظام ثبت بین المللی طراحی شده است.
هدف طرح حاضر، بررسی رفتارهای اقدام به خودکشی و آسیب به خود به همراه عوامل موثر و مولفه های زمینه ای و پیرامونی آن ها بر اساس راهنمای بالینی تدوین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت در شهرهای تهران، ایلام، ایوان و درهشهر، و همچنین کمک به پیشبرد برنامهها و مداخلات پیشگیری در این حوزه و فراهم آوردن زمینه برای پژوهش های آینده است. افراد تحت پوشش این طرح با هدف پیشگیری از اقدام مجدد تا یکسال مورد پیگیری تلفنی قرار می گیرند.
مجریان برنامه ثبت
جناب آقای دکتر سید کاظم ملکوتی
شماره تماس مرکز تحقیقات: 021 66554510
اعضای شورای راهبردی
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText