معرفی برنامه
حس بویایی اهمیت ویژه ای در زندگی روزمره دارد و نقش مهمی در طیف گسترده ای از عملکردها ایفا می کند. در عملکرد بویایی در انسان به سه گروه اصلی تقسیم می شود:
1) عملکردهای مرتبط با رفتار تغذیه
2) اجتناب از خطرهای محیطی
3) برقراری ارتباطات اجتماعی
تغییر بویایی مشکل شایعی است که همواره باعث ایجاد اختلال در احساس طعم ها می شود.
اختلالات عملکرد بویایی به شش گروه تقسیم می شوند: هیپوسمیای خفیف، هیپوسمیای متوسط، هیپوسمیای شدید، آنوسمیا، دیسوسمیا، و تمارض احتمالی.
علل ایجاد اختلالات بویایی متفاوت می باشد. از جمله علل احتمالی اختلالات بویایی را می توان به سه بخش تقسیم کرد:
1) اختلالات انسدادی که مواردی همچون پولیپ بینی، انحراف سپتوم بینی، تومورهای داخل بینی را شامل می شود.
2) اختلالات حسی ناشی از عفونت های ویروسی، سینوزیت مزمن، رینیت آلرژیک، سیگار کشیدن، مواجهه با مواد شیمیایی سمی و داروها از جمله علل آن می باشند.
3) اختلالات عصبی: ضربه به سر، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، هیپوتیروییدی، تومورهای داخل جمجمه و ....
با توجه به اهمیت حس بویایی، برنامه ملی ثبت مشکلات بویایی می تواند نقشی مهم در شناخت هر چه بیشتر این اختلالات، بررسی سیر بیماری و میزان پاسخ به درمان ایفا می کند.
اهداف طرح:
تعیین علل اختلالات بویایی در بیماران ایرانی
بررسی شیوع انواع اختلالات بویایی در کشور
ارزیابی سیر بیماری با توجه به نوع درمان به کار گرفته شده
بررسی ارتباط گستره جغرافیایی با علل اختلالات بویایی در کشور
ارزیابی ارائه خدمات بهداشتی و شناسایی گروه های در معرض خطر
اجرای برنامه های غربالگری در کشور برای بیماریابی افراد در معرض خطر
مجری برنامه ثبت
جناب آقای دکتر سید کامران کامروا
شماره تماس مرکز تحقیقات: 02166552828
اعضا شورای راهبری
گروه های اصلی داده های درحال جمع آوری:
شرایط و مزایای همکاری و مشارکت در برنامه:
مراکز همکار، امکان دسترسی به کل بانک اطلاعاتی را جهت امور پژوهشی خواهند داشت.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText