معرفی برنامه:
سوانح ترافیکی و تروما ، یکی از مهمترین معضلات سیستم بهداشت عمومی و درمان به شمار میرود بطوریکه میزان سوانح ترافیکی و مصدومیت ها در کشورهای حوزه مدیترانه شرقی که ایران هم جز آن است، در حدود ۲۰ نفر در هر ۸۰۰ هزار نفر جمعیت میباشد.
سوانح ترافیکی و تروما در ایران با بروز سالانه ۳۲ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دومین علت مرگ و میر و اولین علت سالهای از دست رفته عمر به علت مرگ زودرس و شایعترین علت مصدومیت است.
آسیبهای ناشی از حوادث ترافیکی به عنوان وقایع قابل پیش بینی و پیشگیری، یکی از مهمترین معضلات سیستم بهداشت و درمان در دنیا محسوب میشوند، به طوری که هزینه های زیادی به جامعه به ویژه در کشورهای در حال توسعه تحمیل میکنند .
تحقیقات متعددی نشان داده اند که اکثر آسیب دیدگان سوانح ترافیکی مرد هستند و در گروه سنی ۱۵ تا ۴۵ سال یعنی در سن فعالیت و کار هستند. ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت یک سیستم سازمان یافته به منظور جمع آوری ، ذخیره سازی ، بازیابی ، تجزیه و تحلیل و انتشار اطلاعات افراد مبتلا به یک بیماری خاص و یا در مواجهه با مواد شناخته شده و یا مشکوک به اثرات نامطلوب در یک جمعیت و گستره جغرافیایی مشخص میباشد. لذا با توجه به نقش و اهمیت وجود یک نظام کارآمد ثبت مصدومین ترافیکی و بیماران ترومایی ناشی از سوانح جاده ای و کمبود چنین نظامی ، طراحی و پیاده سازی سیستم ثبت مصدومین سوانح ترافیکی و تروما در دانشگاه علوم پزشکی ایران با محوریت مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت پیشنهاد میگردد.
مجری برنامه ثبت
مدیر اجرایی برنامه ثبت
جناب آقای دکتر محسن صدیقی مورنانی
شماره تماس مرکز تحقیقات: 02166532255
اعضای شورای راهبری
گروه های اصلی داده های درحال جمع آوری:
داده های دموگرافیک (سن ، جنس، وضعیت تاهل ، تحصیلات)
داده های بالینی (نوع و شدت تروما ، علت وقوع تروما، علایم حیاتی، تشخیص نهایی)
داده های اورژانس پیش بیمارستانی (ماموریت 115)
داده های پاراکلینیک (تصویر برداری و آزمایشگاهی)
شرایط و مزایای همکاری و مشارکت در برنامه
با توجه به تاثیرات عظیمی که تروما روی منــابع انسـانی و مالی دارد ، بی شک مطالعه و پژوهش در مورد تروما ، یکی از نیازهای کاربردی جامعه محسوب میگردد. لذا امیدواریم با اجرای سامانه ثبت اطلاعات مصدومین حوادث ترافیکی مراجعه کننده به اورژانس های بیمارستانی و همچنین با توسعه و ارتقاء تحقیقات کمی و کیفی در این زمینه بتوانیم نقصان ها و چالش های موجود بر سر راه ارایه خدمات درمانی مطلوب به بیماران ترومایی را شناسایی نمود و پس از آن با تدوین و ارتقاء دستورالعمل های مراقبتی و درمانی به منظور تسریع در روند امور درمانی ، شاهد کاهش عوارض ناشی از تروما در این بیماران باشیم چرا که شروع سریع و صحیح اقدامات درمانی نقش بسزایی در کاهش میزان مرتالیتی و موربیدیتی در بیماران ترومایی دارند.
امید است با اجرای موفقیت امیز این طرح در سطح دانشگاه علوم پزشکی ایران ، با گسترش و تشویق سایر دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی سطح استان و کشور جهت مشارکت در این رجیستری بتوانیم اهداف مورد نظر را در سطح کلان محقق سازیم و با کاهش میزان موربیدیتی ناشی از تروما ، سهم عمده ای در کاهش بار مالی و روانی تحمیل شده به بیماران ترومایی داشته باشیم.
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText