معرفی برنامه :
اندومتریوز به صورت رشد بافت اندومتر خـارج از حفره رحمی که میتوانـد بـه تحریکـات هورمـونی تخمدان پاسخ دهد، تعریف میشود. این بافـت ممکن است در لگن یا خارج از لگن وجـود داشته باشد.
این بیماری به طور شایع در لگن در محلهایی از جمله تخمدانها، کولدوساک خلفی، لیگامان رحمی، پریتوین لگنی، و سپتوم رکتوواژینال مشاهده شده و در 8 تا 15 % زنـان در سنین باروری یافت میشود. اندومتریوز خارج لگنی هنگامی تعریف می شود که ضایعات اندومتریوتیک جای دیگری در بدن مثــل سـرویکس، وولوا، واژن، روده، سیستم ادراری، جدار شکم، قفسه صدری، ریه و سیستم اعصاب مرکزی یافت شود.
جهت تشخیص بیماری اندومتریوز از روش های متفاوتی نظیر معاینات بالینی، لاپاروسکوپی، روشهای تصویربرداری متعددی از جمله اولتراسونوگرافی ترانس واژینال، اولتراسونوگرافی ترانس رکتال و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، سی تی اسکن، آزمایشات سرم، و بررسی فیبرهای عصبی و. . . انجام میشود که هر کدام آز آنها دارای حساسیت های متفاوتی جهت تشخیص می باشند.
ضرورت دارد که برای روشهای غیرتهاجمی تر، در دسترس تر و آسانتر اطلاعات این بیماران ثبت شود. همچنین یکی از مهمترین مشکلات٬ تاخیر در تشخیص است و اغلب کشورهای دنیا با تاخیر تشخیص روبروهستند ( ۷تا۱۴ سال و...). در ضمن در مورد علائم و عوارض این بیماری و انتخاب بهترین راه درمانی و پیگیری این بیماران و پیشگیری از عوارض این بیماری چالش های فراوانی وجود دارد، که شاید در آینده بتوان از اطلاعاتی که از این دیتاها از استان های مختلف ایران گرفته می شود و مقایسه آنها با یکدیگر تا حدودی به حل این چالش ها کمک کرد.
مجری برنامه ثبت
سرکار خانم دکتر شهلا چایچیان
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اندومتریوز و بیماری های زنان
شماره تماس مرکز تحقیقات: 66509283
گروه های اصلی داده های درحال جمع آوری:
گروه های زنان جنرال و فلوشیپ های جراحی های کم تهاجمی و ناباروری بیمارستان های همکار
شرایط و مزایای همکاری و مشارکت در برنامه
شرایط:
مزایا:
Change the font color:
main color:
second color:
انتخاب رنگ پس زمینه:
Change the spacing between words:
Change the distance between the lines:
Change mouse type:
Change the font
BlindText